Tendenser

CH445 bagheera F2390005 black 30359 steel front - Tendenser

To af Hans J. Wegners ikoniske loungestole er taget under kærlig behandling af designeren Ilse Crawford.

Hans J. Wegners klassiske møbler er et eller andet sted selve definitionen på et tidløst design. Det gælder ikke mindst hans berømte Wing Chair (CH445) og loungestolen Oculus (CH468), som møbelfirmaet Carl Hansen & Søn har relanceret i en særskilt Limited Edition.
Formerne matcher Wegners tegninger til punkt og prikke. Men den internationalt aner­­kendte designer Ilse Crawford har stået for en nyfortolkning af de to loungestole, der nu er betrukket med stof og ruskind for at understrege de taktile former og blødgøre deres smukke linjer.

Formerne matcher Wegners tegninger til punkt og prikke. Men den internationalt aner­­kendte designer Ilse Crawford har stået for en nyfortolkning af de to loungestole, der nu er betrukket med stof og ruskind for at understrege de taktile former og blødgøre deres smukke linjer.
Wing Chair er en fuldpolstret lænestol, der hviler på et understel i rustfrit stål. Med sit markante formsprog og sine gode siddeegenskaber er lænestolen et godt eksempel på Wegners idé om, hvordan en højrygget lænestol bør være.
Loungestolen Oculus er navngivet efter det latinske ord for øje og henviser til den øjeformede syning i stoleryggens polstring, der sikrer, at man kan få skulderbladene tilbage i stolen og finde hvile for både nakke og ryg. Det markante design med den rummelige ryg, de skrånende armlæn og den bløde sædepude har gennem årene været en af Wegners mest populære stole.
Ilse Crawford har valgt to forskellige tekstiler til stolene: Nemlig Yeti – en blanding af mohair, uld og alpaca – og Divina, der er et filtet uldstof. Desuden er stolene kantet med ruskind.
Wing Chair og Oculus kan i særlige udgave bestilles frem til 1. januar 2022 til levering i løbet af foråret.
Pris: Wing Chair 36.770 kr. – Oculus 37.205 kr. Set hos www.carlhansen.com

CH468 cotton F3290001 mineral 30251 steel steel v1 - Tendenser

Oculus (CH468) fremstår indbydende og varm betrukket med filtet uldstof.


Klassisk elegance

91831 5 2 01 PH 2 2 Questionmark Table Brass Opal White 5K p - Tendenser

Poul Henningsens PH2/2 er dette efterår sendt på markedet i en Limited Edition i børstet messing

Oprindeligt blev lampen skabt helt tilbage i 1931 og var i produktion frem til midten af 50-erne. Bordlampen med det justerbare lampehoved giver et blødt og stemningsfyldt lys.
Der stod 1926 på kalenderen, da Poul Henningsen designede sit verdensberømte treskærmssystem, der på genial vis kombinerede et blødt opadrettet lys med et blændfrit nedadrettet. Pendler i metal og med skærme med mundblæst opalglas med tre lag var de første lamper, der kom i produktion. Men hurtigt voksede behovet for smukke bordlamper. Og i 1931 designede PH så ’Spørgsmålstegnet’.
Her er glasskærmene produceret i størrelsesforhold 3:2:1, som giver et rundere og mere kompakt udtryk i modsætning til de såkaldte hybridmodeller PH3/2, hvor overskærmen måler 30 cm. Spørgsmåls­tegnets overskærm måler bare 20 cm.
Limited Edition 2021 leveres med et drejeligt lampehoved, der kan drejes 45 grader til hver side, så lyset kan rettes derhen, hvor der er behov for det. Den øverste del af lampen kan også justeres 45 grader til hver side ved at dreje på håndtaget.
Med PHs initialer indgraveret over den brune tekstilledning og messing, der med tiden vil patinere på smukkeste vis. PH2/2 Limited Edition fremhæver PHs design på en ganske autentisk facon.
Spørgsmålstegnet PH2/2 kan købes frem til 31. december 2021. Vejl. pris 9.995 kr.


Raffinerede linjer

OW58 walnut oil sif90 front - Tendenser

Ole Wanscher var en af dansk møbelkunsts
helt store navne. Han så på møbeldesign som
arkitektur og fokuserede på de slanke linjer og fleksible former. Carl Hansen & Søn har
relanceret hans T-stol fra 1958.

Hans inspiration og input til moderne dansk møbeldesign kom fra rejser til Egypten og rundt om i Europa. Og så var han naturligvis formet af sin samtids store møbeldesignere som Kaare Klint, som han studerede under på Det kongelige danske kunstakademi. Og inden Ole Wanscher sprang ud som selv­stændig møbeldesigner arbejdede han også en årrække på Klints tegnestue. Han fik stor betydning for mange danske mø­beldesignere, idet han overtog Kaare Klints professorat ved kunstakademiet i 1955.
Hans moderne og samtidig klassiske designs gjorde ham yderst populær fra 1950-erne og frem til sin død i 1985.
Ole Wanscher er især kendt for Colonial Chair, som han tegnede allerede i 1949. Men T-stolen fra 1958 rummer mange af de samme enkle dyder i en kombination af fine materialer og godt håndværk.
T-stolen er netop relanceret af Carl Hansen & Søn. Stolens mest iøjnefaldende detalje er det T-formede ryglæn, som er resultatet af omhyggelig forarbejdning og mange møbelsnedkertimer for at kunne opnå glatte overgange i de bæredygtige træsamlinger. Det kunstfærdige ryglæn smelter sømløst sammen med de stramt placerede bageste ben, hvilket giver stolen et trebenet udseende. På trods af dens lette udtryk har T-stolen et bredt, polstret sæde, der yder fremragende siddekomfort, hvilket gør den til en ideel spisebordsstol.
Det på en gang moderne og klassiske design fik ved premieren i 1958 Politiken til at skrive: ”At eje en Wanscher stol er et dagligt eventyr, som vil fortsætte i flere hundrede år, for så længe holder den.”
T-stolen OW58 leveres i olieret valnød med lædersæde til vejl. pris 13.995 kr. og i sæbebehandlet eg med uldbetrukket sæde til 8.595 kr. Set hos www.carlhansen.com


Paper Floor lamp

Paper Floor Lamp Dark Oak 02 high - Tendenser

Med sans for detaljerne og gedigne materialer har Vipp skabt en veldesignet gulvlampe.

Vil man følge historien om rispapirlamperne tilbage til oprindelsen, skal vi langt tilbage i tiden. Faktisk helt tilbage buddhistiske munke, der under det kinesiske Han-dynasti ca. 150 år før vores tidsregning. De blev brugt til at oplyse de store haller i templerne og var ofte dekoreret med citater og bønner til gudernes ære.
Rispapirlamperne er nogle af de første eksempler på lampeskærme overhovedet. En kombination af billige materialer og fingerfærdighed har tillige gjort det til en global succes, der stadig får de store designhuse som Vitra, Flos og hjemlige Vipp til at designe lamper med skærme af papir.
Vipps ’Paper Floor Lamp’ er inspireret af gamle japanske fremstillingsmetoder af papir. Her er der bevidst valgt en papirkvalitet med en noget grovere tekstur end de sammenfoldede rispapirlamper, vi finder i byggemarkederne. Med det håndlavede papir får hver lampe en nærmest poetisk dimension med sin helt egen unikke historie.
Papiret giver en ideel lysdiffusion, der gør gulvlampen perfekt til oplysning af et mindre areal i eksempelvis stuen. Selve skærmen bæres af et slankt stativ af pulverlakerede aluminiumsben – et solidt fundament, der næsten er en kontrast til skærmens lethed. Det rene udtryk og raffinement er sikret ved at føre ledningen frem til pæren inden i det ene ben.
Den 112 cm høje lampe afsluttes med en ring af mørk eg, der giver det sidste touch af elegance.
Set på www.vipp.dk – vejl. pris 5.195