Et firstjernet chalet

Alperne02 - Et firstjernet chalet

Et firstjernet chalet kender vi alle. Et femstjernet er klart at foretrække. Men når vi tjekker ind på et chalet med seks stjerner, ja, så forventer vi naturligvis noget ganske særligt. Og det får man på Østrigs mest luksuriøse skisportschalet: Chalet N i de tyrolske alper.

Chalet N ligger med let adgang til to nærliggende skiresorts:St. Christoph og St. Anton

Alperne04 1024x684 - Et firstjernet chalet

Chalet N er uden tvivl Østrigs smukkeste – og ikke mindst mest luksuriøse – chalet. Et super-chalet. Det ligger 1.660 meter over havets overflade i Oberlech et par timers kørsel øst for Innsbruck. Lige over det glamourøse skiresort Lech. Udsigten er ganske enkelt enestående med et frit og uforstyrret udsyn mod det verdensberømte Arlberg massiv. Med ti unikke suiter (hvoraf en er indrettet specielt til børn), dagligstue fuldt udstyret med en veludrustet bar, spisestue med uhindret udsigt til bjergene, et særligt rum, hvor det er muligt at nyde fondue, egen vinkælder, biograf, et gigantisk spa-bar og en isbar, er det ikke underligt, at dette superchalet er et af de mest luksuriøse i alperne. Hvis ikke det ultimativt mest luksuriøse.
Suiterne består af store soveværelser og yderst rummelige opholdsstuer. Den største suite er på intet mindre end 184 kvadratmeter. Badeværelserne er ganske enkelt den rene luksus med et komplet udvalg af de fineste sæber, shampooer og cremer fra Bvlgari. Naturligvis er der et velvoksent walk-in closet og private balkoner. Børneværelserne har fire rummelige køjesenge og alle tænkelige underholdningsfaciliteter, der kan holde ungerne beskæftiget i timevis.
Chalet N’s suiter er ganske enkelt et miks mellem traditionel østrigsk indretning og state of the art teknologi. Det er komfort af den højeste klasse. Ikke en gang valget af hovedpuder er overladt til tilfældighederne: Der er syv forskellige slags at vælge imellem. Selve chalet’et er opført af genbrugs egetræ. En helt særegen bygning der emmer af stemning og atmos­fære. Noget som understreges af de aromatiske baobab-duftlys.

Vinkælderen rummer mere end 350 forskellige vinmærker. Tillige er det
muligt at vælge mellem 90 forskellige cigarer i kælderens humidor

Alperne07 1024x684 - Et firstjernet chalet

En stab på 35 kokke, tjenere og hotelud­dannede kvinder og mænd står til rådighed DØGNET RUNDT

Spa-badet er en historie for sig. Det fylder en hel etage i denne store bygning, og er en af de største i noget privatejet chalet. Svømmebassinet er udstyret med et luksus undervands lyd- og lyssystem, der skifter farve hvert 20. sekund. Langs bassinets ene side er der place­ret store day beds. Kort sagt: Et sted der byder på total afslapning. Store glasdøre giver gæsterne adgang til en stor udendørs terrasse med to jacuzzi-bade, hvorfra der er et uforstyrret view til de omkringliggende bjerge. I pool-området er der også gjort plads til både sauna og et hammam-dampbad, der er placeret omkring to mindre hydroterapeutiske pools. Men dét der fanger blikket her, er Swarovski brusebadet med et forhæng af krystaller. Det tilføjer et ekstra lag af glamour til spa-oplevelsen.
I naborummet er indrettet til forskellige behandlinger som massage og hudpleje. Desuden findes her et fitness-område udstyret med det nyeste udstyr. Og endelig findes også her et særligt område dedikeret til nydelse og velvære. Et særligt tilbud er de elektriske senge, der blidt svinger fra side til side. Der er både single og dobbelte behandlingsrum, hvor det veluddannede personale tilbyder såvel massage som skønhedspleje i form af Jane Iredale make-up, manicure og pedicure.

Alperne12 1024x684 - Et firstjernet chalet

Dét der fanger blikket, er Swarovski brusebadet med et forhæng af krystaller

Biografen i kælderen er en hyggelig oase, som gæsterne kan søge tilflugt i på de dage, hvor vejrliget er for dårligt til skiløb. Et professionelt Bose lydsystem sørger for superb lyd, mens bløde sofaer sørger for en behagelig filmoplevelse på vinterlige eftermiddage og aftner.
I spisestuen er fokuspunktet naturligvis udsigten til bjergene gennem de store gulv-til­-loft-vinduer med skudsikkert glas. At det er et luksus superchalet i den absolutte top understreges af dét titanium bestik, gæsterne indtager deres mad med. Udover den mere formelle spisestue rummer Chalet N også Walser Stübel, der er dedikeret til de traditionelle østrigske fondue-retter. Ideelt til børn, der ønsker en mere uformel og afslappet oplevelse.
Vinkælderen rummer mere end 350 forskel­lige vinmærker. Tillige er det muligt at vælge mellem 90 forskellige cigarer i kælderens humidor. Vin og cigarer kan nydes i Gucci-­sofaer, mens Chalet N’s sommelier fortæller om smagsoplevelsen, der venter.
Chalet N tiltrækker med sin beliggenhed naturligvis skisportsentusiaster. Derfor kan det heller ikke undre, at selv støvlerummet er i en klasse for sig selv. Hver gæst råder over et privat, aflåseligt og ikke mindst opvarmet skab. En elevator bringer gæsterne direkte op til pisterne. Chalet N ligger i et stort naturområde, men med let adgang til to nærliggende skiresorts: St. Christoph og St. Anton. Og transporten sker naturligvis med stil, da dette luksus chalet råder over en flåde af skinnende Porsche Cayenner og Range Rovers.

Alperne20 1024x708 - Et firstjernet chalet

Udsigten er ganske enkelt enestående med et frit og uforstyrret udsyn mod det verdensberømte Arlberg massiv

Men trods al denne luksus samlet under et tag i de tyrolske alper, er det Chalet N’s upåklagelige service, der løfter dette superchalet op på et niveau, der gør hotelinspektørernes seks stjerner yderst berettiget: En stab på 35 kokke, tjenere og hoteluddannede kvinder og mænd (nøje udvalgt blandt mere end 600 ansøgninger!) står til rådighed for at sikre, at hver enkelt gæsts ophold forløber fejlfrit fra ankomst til afrejse. Det sker blandt andet ved at tilpasse alle menuer til gæsternes individuelle ønsker. Gæsterne vil også kunne se sine initialer, der broderes på pudevåret i soveværelset. På badeværelserne findes naturligvis også gæstens foretrukne bodylotion. Der er ingen ønsker, der er for små. Og ingen der er for store. Det er ganske enkelt pengepungen, der sætter grænserne. Prisen for en uges ophold uden for højsæsonen starter på €250.000 – eller næsten 1.9 millioner danske kroner.